четврток, 17 април 2014  ::  Бр. 15553
Маркетинг Контакт Импресум Претплата Пријатели Архива
Излегува секој ден освен недела. Првиот број излезе на 11.11.1963 год.
Изјава на денот
Македонија под снег. Април не платил пролетарина
НАСЛОВНА Вести Економија Скопска Балкан и Свет Култура Спорт Забавна Од почеток Видео


Странска инвестиција


Прима мебел - хрватски квалитет, македонски цени


Најголемиот хрватски ланец на салони за мебел, Прима", деновиве и официјално ја почна својата работа во Македонија. Салонот се наоѓа во Визбегово на патот Скопје - Приштина и се протега на 5.000 метри квадратни, односно на 4 ката модерно уреден простор со тематска поделеност. Во Прима" се вработени 26 лица кои поминаа обука во Хрватска.
- Прима мебел" е резултат на директна инвестиција од Хрватска во износ од 1,5 милиони евра. Идејата е искуството и знаењето здобиени на хрватскиот пазар да се пренесат комплетно и во Македонија. Уловите и начинот на работење ќе биде апсолутно идентичен како во Хрватска. Сето ова гарантира дека Прима мебел" ќе биде препознатлива и една од најуспешните фирми-продавачи на квалитетен мебел по прифатливи цени во Македонија, најавува менаџерскиот тим на Прима.

Прима Хрватска" е најголемиот ланец на салони за мебел, во моментот располага со 38 продажни салони во Хрватска. Во состав на Групацијата функционираат седум фабрики, од кои три за прозиводство на плочкест мебел, фабрика за производство на
масивен мебел, две фабрики за производство на тапациран мебел и тапацитани столови,
како и фабрика за душеци.

Слоганот со кој се потпишува ПРИМА е Пријател на мојот дом".
Статијата е прочитана 6550 пати. #

Зошто мојот коментар не излегува на Web страницатa?

Оставете коментар за објавената вест
Сите полиња се задолжителни!

Од кого:


Коментар: 


*Ве молиме впишете ја шифрата и притиснете испрати
ASP CAPTCHA Generator 

    
 

 

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ
 
 

Снег на Водно
Блесок 10
Марфи
Колку помлади, толку подобро.