среда, 25 јуни 2008  ::  Бр. 13835
Маркетинг Контакт Импресум Претплата Пријатели Архива
Излегува секој ден освен недела. Првиот број излезе на 11.11.1963 год.
 
НАСЛОВНА Вести Економија Скопска Балкан Црна хроника Култура Life Style Спорт Stars Свет Од почеток Видео
Вести


ВО БИТОЛА


Босна ќе отвори конзулат


Босна и Херцеговина ќе отвара конзулат во Битола, најави амбасадорот на БиХ во Република Македонија Милан Балабан по вчерашната средба со градоначалникот на Општина Битола Владимир Талески.
- Би сакал да кажам дека на Претседателството на БиХ, кое е составено од три члена кои ротираат, претседавајќи на секои осум месеци, поведе иницијатива за отворање на конзулат во Република Македонија, односно во Битола, изјави амбасадорот Балабан.

Со отворањето на овој конзулат Битола очекува да се реактивираат врските со збратимената Бања Лука, како и да се засилат активностите во областа на културата.
- Битола со право го очекува дванаесеттото конзуларно претставништво, бидејќи единаесеттото на Црна Гора веќе се уредува и наскоро ќе биде отворено", истакна градоначалникот Талески. Тој најави реактивирање на идејата за отворање и на албански конзулат со што во Битола ќе бидат претставени сите држави од опкружувањето на Македонија.

Статијата е прочитана 1606 пати. #

Зошто мојот коментар не излегува на Web страницатa?

Оставете коментар за објавената вест
Сите полиња се задолжителни!

Од кого:


Коментар: 


*Ве молиме впишете ја шифрата и притиснете испрати
ASP CAPTCHA Generator 

    

 

 

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ
Насловна

 

м
Ако можете да ја сочувате главата додека сите околу вас ја губат, можеби едноставно не сте ја сфатиле добро ситуацијата.
 
Гола вистина
 

Снег на Водно
Блесок 10
 
Најнови вести