среда, 21 декември 2011  ::  Бр. 14871
Маркетинг Контакт Импресум Претплата Пријатели Архива
Излегува секој ден освен недела. Првиот број излезе на 11.11.1963 год.
 
НАСЛОВНА Вести Економија Скопска Балкан Култура Life Style Спорт Stars Свет Од почеток Видео
Култура


ПРЕМИЕРА ВО ТЕАТАР ЗА ДЕЦА И МЛАДИНЦИ


Волшебникот од Оз како мјузикл


Театарот за деца и младинци вечерва во 20 ч. премиерно ќе ја изведе претставата "Волшебникот од Оз" во режија на гостинот од Бугарија Боњо Лунгов. Оваа приказна која е една од најекспонираните овојпат ќе може да ја видиме како мјузикл во кој главната ролја, ликот на Дороти и е доверен на младата Нина Дејан Дачиќ. Лимениот човек е Ефтим Трајчов, страшилото го игра Мартин Јорданоски а лавот му е доверен на Петар Стојковиќ. Во останатиот дел на екипата се Драган Доглев како волшебникот од Оз, Тања Кочовска-Павловска, Марија Ѓорѓиоска и Ана Левајковиќ-Бошков. Музиката е на Михаил Шишков, а за дизајнот на претставата се погрижија и Дилјана Прванова (сцена и костими), Петко Лунгов (видео), Александар Хаџистефанов (тонско снимање). Препевот го направи Никола Маџиров, а асистент на режија е и Константин Каракостов.

Статијата е прочитана 1326 пати. #

Зошто мојот коментар не излегува на Web страницатa?

Оставете коментар за објавената вест
Сите полиња се задолжителни!

Од кого:


Коментар: 


*Ве молиме впишете ја шифрата и притиснете испрати
ASP CAPTCHA Generator 

    

Изјава на денот
Обама, гледај си ја својата работа, фокусирај се на владеењето во твојата земја што ја претвори во катастрофа. Нас остави не на мира
Хуго Чавес, претседател на Венецуела

 

 

НАЈНОВИ ВЕСТИ

 
 

Снег на Водно
Блесок 10
Марфи
Временските услови никогаш не се неутрални.